Vad gör vi i vår del av Skåne?

Information och tips på sevärdheter, aktiviteter, m.m. i vår närhet. Vad vi gör när vi har möjlighet och lust!

Grafmans goda

Grafmans goda

Något så ovanligt som ett charkuteri mitt ute på slätten. Fantastiska korvar och charkprodukter av hög kvalitet. Ligger på Nämndemansgården mellan Järrestad och Östra Tommarp vid Simrishamn. Från Östra Tommarp, kör mot Gladsax över järnvägsspåret och strax därefter ta sedan till höger där det står “Järrestad Stockholm” på en skylt.

Kin Bageri & Kafé

Kin Bageri & Kafé

Bageriet i det gamla bränneriet i Östra Vemmerlöv, mellan Gärsnäs och Rörum, bakar ekologiska surdegsbröd och bullar att ta med eller ätas på plats. Även mackor om man är lite mer hungrig. “Kin betyder släktskap på engelska och guld på japanska och i vår familj tycker vi det är guld att baka gott bröd tillsammans!…

Pizza

Pizza

Stenugnsbakad pizza är populärt och det finns flera bra alternativ i närheten och lite längre bort. Ett trevligt utflyktsmål! Söderberg & Sara på kafferosteriet, utanför Löderup (på cykelavstånd) Fridens Gårdskrog, strax efter Mellby Spannstallsrestaurangen på Kronovalls slott, vid Skåne Tranås

Åbergs trädgård & kafé

Åbergs trädgård & kafé

Välbesökt plantskola med stort sortiment strax norr om Ystad. Här finns allt för den växtintresserade. Dessutom en trevlig miljö att strosa runt i, mysigt växthus att fika i eller äta en lättare lunch. Eller bara slå sig ner i trädgården och njuta. Blev utsedda till Skånes bästa kafé i  december 2014 av Magasinet Skåne.

Pizza på Kronovalls slott

Pizza på Kronovalls slott

Även på Kronovalls slott kan man få vedugnsbakad pizza, m.m. Närmare bestämt i det gamla stallet med en fantastisk vy över slottet. Vill man inte ha mat serverar de även kaffe och diverse kakor.

Vinkille B&B

Vinkille B&B ligger naturskönt beläget mellan kullarna och ängarna vid Kåseberga, strax öster om Ystad.

Välkomna!

Kontakta oss

Vinkillevägen 54
271 78 Löderup

Telefon: 070 - 30 250 22
E-post: info@vinkille.se