Möllorna vid Rörum

Möllorna vid Rörum

Möllorna vid Rörum

Fantastiskt vacker bokskog med fina promenadstigar, utflyktsbord och gamla kvarnar vid brusande vatten. Från parkeringen på vägen ner till Rörum tar det 15-20 minuter att promenera till Forse mölla med sina visserligen små, men ändå imponerande vattenfall. Bra plats för picknick. Naturreservatet i sig är lagom stort och det är lätt att promenera runt, dock kuperat. Vandringslederna slingrar sig fram och tillbaka över ån, genom de branta bokskogssluttningarna och når slutligen Sträntemöllan lite längre ner. Det finns även en vandringsled på andra sidan vägen.

Om man stannar till vid Forse mölla och istället fortsätter på stigen norr om ån når man de nedre beteshagarna som hör till Mandelmans trädgårdar Fortsätter man promenaden ytterligare 10-15 minuter når man fram till gården, med kafé, trädgård och butik. Bra tips, då det brukar vara väldigt mycket bilar där, speciellt på sommaren och svårt att parkera. Tar cirka 30 minuter att gå, beroende på hur kaffesugen man är. Kan ta betydligt längre tid dock då landskapet i sig framkallar väldigt många stopp på vägen. Vyerna är helt enkelt fantastiska!

Våra senaste tips och aktiviteter.

Förslag på vad du kan göra, äta och annat som kan bidra till en trevlig upplevelse i vår närhet.

Vinkille B&B

Vinkille B&B ligger naturskönt beläget mellan kullarna och ängarna vid Kåseberga, strax öster om Ystad.

Välkomna!

Kontakta oss

Vinkillevägen 54
271 78 Löderup

Telefon: 070 - 30 250 22
E-post: info@vinkille.se